Сваки шести послодавац гледа у хороскоп кад запошљава људе

Танјуг
Сваки шести послодавац гледа у хороскоп кад запошљава људе

МОСКВА - Сваки шести власник предузећа, што је 16 процената, обраћа пажњу на хороскопске знаке кандидата за посао, док само пет одсто стручњака у служби људских ресурса узима у обзир знаке зодијака кандидата, показују резултати студије службе работа.ру, која је рађена у Русији.

- Већина власника предузећа односно 74 одсто њих и 85 процената руководилаца људских ресурса уопште не узимају у обзир хороскопски знак приликом запошљавања - наведено је у студији.

Према прикупљеним подацима, 75 одсто послодаваца узима у обзир знаке зодијака приликом запошљавања кандидата на руководећим мјестима, 50 процената приликом запошљавања на положај менаџера у канцеларијама, а 45 одсто приликом запошљавања за послове у секторима продаје и услуга.

За сваког петог власника предузећа или стручњака у људским ресурсима знаци зодијака су важни приликом одабира потенцијалних ИТ стручњака, док су до 15 процената важни при одабиру маркетиншког стручњака.

У истраживању службе работа.ру. учествовало је више од 1.000 представника руских компанија, менаџмента и директора сектора људских ресурса у свим руским регионима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана