Спектакуларна пљачка транспортног возила у центру Берлина ВИДЕО

vecernji.hr
Foto: Printscreen

БЕРЛИН - Спектакуларна пљачка транспортног возила са новцем догодила се јутрос на улицама Берлина. Четири мушкарца обучена у униформе радника комуналног предузећа са фантомком на глави излетјела су из Аудија док су припрадници обезбјеђење новцем пунили банкомат Фолксбанк.

Нападачи су појурили према чуварима, пријетили им оружјем и попрскали их сузавцем. Они су новац са транспортног возила са новцем пребацили у своје возило, а украдена количина новца у овом тренутку није позната.

Према ријечима једног од свједока, торба са новцем била је натрпана у пртљажник Аудија, али је торба била толико велика да се пртљажник није могао потпуно затворити. Убрзо након тога, лопови су побјегли у непознатом правцу.

Према БИЛД-у, полиција је открила да су регистарске таблице на Аудију украдене раније у Зелендорфу. Полиција је пријаву о пљачки добила у 10 сати. 

Два чувара су повријеђена и налазе се у болници, а један од њих је тешко повређен. 

"Начин извршења пљачке био је релативно организован. Лопови су били немилосрдни да би дошли до новца. Такође су користили насиље", рекао је портпарол полиције.

Полиција је пронашла напуштени Ауди који се подудара са описом возила које су користили лопови на Урбаншрасе у Крајзбергу. Такође је пронађен још један Ауди, али је запаљен. У овом тренутку се провјерава да ли неко од ова два возила има везе са пљачком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана