Сцене као из филма: Пар ракуна провалио у банку, као прави разбојници ВИДЕО

Српска Инфо
Foto: Илустрација

Двоје "маскираних" уљеза провалили су у једну калифорнијску банку у сриједу и то методом на којој би им позавидјели и много искуснији криминалци.

Пар ракуна је камером успио да забиљежи један од клијената банке који је примјетио пљачку док је покушавао да подигне новац испред банке у Редвуд Ситију, преноси Блиц.

На фотографијама се виде ракуни који шетају по ходницима и сједе за столом, док једна приказује како, очигледно вођа банде, један од ракуна пружа шапу усмјеравајући свог саучесника на сљедећу мету у банци.

На њихову несрећу, неко је алармирао и позвао Друштво за спречавање окрутности према животињама (СПЦА).

''Не позива се сваки дан организација за заштиту животиња да се позабави пљачком банке, али будући да су пљачкаши били "маскирани бандити" из дивљине, ми смо одговорили на позив'', рекао је Бафи Мартин Тарбок менаџер за комуникације.

Послије десетоминутне потјере, провалници су ухваћени, а каснија истрага је показала блатњаве отиске шапа на дрвету испред банке. Сумња се да су се осумњичени попели на дрво, ушли у отвор за вентилацију, а затим ушли унутра кроз плоче на плафону банке.

''Било је неколико сломљених плафонских плочица, а маскирани бандити дирали су папире и чак и рачунар. Срећом ракуни нису повријеђени током њихове јутарње ескападе, а према нашим сазнањима нису побјегли ни са каквим новцем'', рекао је Тарбок.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана