Рјешавање проблема ћелавости међу главним предизборним темама у Јужној Кореји

AA
Foto: cnn

СЕУЛ– Кандидат за предсједника Јужне Кореје Лее Јае-мyунг у предизборној кампањи дао је обећање да ће у програм здравственог осигурања уврстити лијечење опадања и пресађивање косе, чиме је, судећи по реакцијама на друштвеним мрежама, придобио повјерење милиона људи који имају проблем ћелављења.

“Понудит ћу одличну политику за лијечење опадања косе“, поручио је Лее на друштвеним мрежама, након што је о томе говорио и на државним медијима.

Предсједнички избори у Јужној Кореји расписани су за 9.март, а у изборној утрци такмиче се кандидат владајуће Демократске партије Лее и кандидат опозиционе Партије снаге народа Yоон Сеок-yоул.

Претходних неколико изборних циклуса најважније предизборне теме били су односи са Сјеверном Корејом и САД-ом те економски проблеми, а тема о којој се понајвише коментира уочи мартовских избора је проблем ћелављења у Јужној Кореји.

Док га критичари оптужују да популистичким методама покушава доћи до гласова, Лее све више придобија подршку људи који имају проблеме опадања косе.

Према посљедњим истраживањима, сваки пети становник Јужне Кореје има проблем опадања косе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана