Пронађен вјенчани прстен који је Британка прије 50 година изгубила док је сакупљала кромпир

ГС
Пронађен вјенчани прстен који је Британка прије 50 година изгубила док је сакупљала кромпир

Британки Пеги Мексвин враћен је вјенчани прстен који је прије 50 година изгубила на земљишту на којем је узгајан кромпир.

-Било је мало емотивно - казао је Доналд Мекфи говорећи о томе како се десило да пронађе и врати прстен.

Мексвин, која сада има 86 година, вјерује да јој је прстен испао са прста док је скупљала кромпир. Након што је Мекфи, који зна користити детектор за металне предмете, у комшијском разговору с Мексвин сазнао да је прстен изгубљен дао се у потрагу за њим.

Три дана је трагао за њим на подручју које је постало популарна локација за дружење. Ту је закопан велики број конзерви у којима су били и други прстенови. Због тога је потрага била отежана.

-Био сам у потрази три дана и ископао сам 90 рупа. Потешкоћа је била што је ту закопан велики број прстенова. Трећег дана потраге пронашао сам га. Био сам потпуно запањен. Претражио сам простор површине 5.000 квадратних метара. Шанса је била један према 100.000 да ћу га пронаћи и пронашао сам га. Технологија јесте помогла, али једноставно сам имао среће - сматра Мекфи.

Одмах је прстен однио његовој власници. Према његовим ријечима, био је у беспријекорном стању.

-Ставила га је на прст и савршено јој је пристајао - додаје.

Мексвин је била увјерена да га никада неће пронаћи.

-Дошао је испред врата и рекао: „Имам вам нешто показати“. То је био прстен. Нисам могла вјеровати, али то се десило. Мислила сам да га никада више нећу видјети - навела је она.

Њен супруг Џон, са којим је у браку била од јула 1958., је преминуо прије неколико година. На једном путовању дао јој је други прстен, пише лист „Гардијан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана