Прима плату од 16.150 евра мјесечно да не ради ништа, тражи отпремнину од два милиона долара

Срна
Прима плату од 16.150 евра мјесечно да не ради ништа, тражи отпремнину од два милиона долара

ПАРИЗ - Извршни директор коме је компанија "Лафарж Холцим" плаћала око 16.150 евра мјесечно "да не ради ништа" тужио је послодавца тражећи отказ уговора о раду, уз отпремнину већу од два милиона долара.

Антоан Зенон није успио у намјери да добије отказ. Када је његов послодавац "Лафарж" 2015. године најавио социјални програм и прерасподјелу особља због спајања са компанијом "Холцим", Зенон се надао да ће добити позамашну суму од програма који је био понуђен запосленима.

Ипак, из компаније му је речено да нема право на учешће у програму, а то су потврдиле и судије у Француској, и то три пута.

Апелациони суд у Паризу пресудио је да Зенон не може добити новац оприједељен за социјални програм, јер је већ прихватио премјештај на радну позицију у Сингапуру.

То му је аутоматски суспендовало уговор о раду у Француској и искључило га из могућности добијања отпремнине, преноси "Блумберг".
Зенон је тражио око 2,1 милиона евра, а до недавно му је "Лафарж", према пресуди, плаћао надокнаду од 16,195 евра бруто мјесечно док он није морао да буде ангажован на било каквом радном мјесту.

Два највећа свјетска произвођача цемента, спојила су се 2015. године како би смањили трошкове пословања. Међутим, потражња за грађевинским материјалом који нуде је почела да опада, као и њихове акције, и компанија је изгубила повјерење купаца и инвеститора након скандала због операција у ратом разореној Сирији.S

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана