Предмети које је користио Ал Капоне продани за три милиона долара, најскупљи је пиштољ

Срна
Предмети које је користио Ал Капоне продани за три милиона долара, најскупљи је пиштољ

На аукцији одржаној прошлог викенда у Калифорнији продани су бројни предмети које је користио злогласни амерички гангстер Ал Капоне.

Током аукције су продани предмети у вриједности од три милиона долара, а ријеч је о укупно 174 предмета међу којима су били пиштољи, личне фотографије, накит и намјештај.

Аукција под називом “A Century of Notoriety: The Estate of Al Capone” обављена је у приватном клубу у Калифорнији, а учествовало је готово хиљаду понуђача. Најпопуларнији предмет је био Капонеов омиљени пиштољ за који је нови власник издвојио 860.000 долара.

Вјерује се да се ради о најскупљем пиштољу из 20. вијека.

Ал Капоне је био мафијаш из Чикага познат као “Државни непријатељ број 1”, а ту “титулу” је стекао због онога што је чинио током двадесетих година прошлог вијека. Он је завршио у затвору због утаје пореза, а неколико година је провео и у злогласном затвору Алкатраз.

Његова имовина је била у посједу породице готово 75 година након што је Ал Капоне преминуо 1947. године.

Једна од његових унука, Дијана Капоне, рекла је да је одлучила продати предмете јер она и њене сестре старе, а други разлог је то што пожари пријете њиховим домовима у Калифорнији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана