Прави лего град у Украјини

гс
Foto: скриншот

Посебан стамбени блок у украјинској престоници, под називом “Comfort Town ”, представља необично насеље привлачи пажњу због дизајна инспирисаног Лего коцкицама.

Иако се ради о делу Кијева, због своје изолованости и специфичне архитектуре, често се сматра посебним градом.

Чињеницу да Лего коцкице не привлаче само пажњу дjеце искористили су архитекти Дмитро Васиљев, Александр Попов, Олга Алфјорова из источноевропске компаније “Арцхиматика”.

Пронашли су инспирацију у шареним грађевинским блоковима за пројекат Comfort Town -а, стамбеног блока у Кијеву.

За реализацију пројекта било је потребно чак 11 година, али град је захвалан јер је простор некада био прилично неугледна индустријска зона.

Архитекте су имале слободу у одлукама везаним за трансформацију подручја у мjесто гдjе би људи заиста жељели да живе, тако да не чуди што је тим изградио оно што изгледа као Лего град.

Са зградама које су предивно осликане комбинацијом свијетлих нијанси које привлаче пажњу и пастела лаких за очи, Comfort Town је тешко не примјетити.

Као и сваки комплекс у граду, Comfort Town има малопродајни дио од 14.763 квадратних метара, а на доњим спратовима стамбених зграда налазе се и кафићи, продавнице и канцеларије.

Нови "град" су посебно прихватиле млађе генерације градских породица и пословних људи који живе у граду и више уживају у европском стилу живота у односу на онај совјетски који је укоријењен у граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана