Пошта на крају свијета тражи раднике: Посао укључује и бројање пингвина

24sedam
Foto: Profimedia

Осим бриге о пошиљкама посао укључује и бригу о пингвинима и животној средини Најудаљенија пошта на свијету, смјештена на Антарктику, тражи раднике, а оглас је објавио Д Јунајтед Кингдом Антартик Херитејдз Траст.

Четири кандидата ће бити изабрана да попуне петомјесечна радна мјеста у Порт Локроју у, од миља названој „Пингвин пошти“.

Зграда стара скоро 80 година налази се на острву Гудијер у британском власништву, које је величине фудбалског терена и насељено је стотинама пингвина.

Они који ће бити изабрани за ова радна мјеста, провешће у најусамљенијој пошти на свијету око пет мјесеци, окружени невјероватном љепотом острва, а радна мјеста која чекају да буду попуњена су продавац у гифт шопу, водитељ базе, водитељ маркета и асистент у пошти од новембра 2022. до марта 2023. године.

Иако сваки запослени има своју улогу, они су колективно одговорни за одржавање овог историјског мјеста и опслуживање хиљада туриста који долазе бродовима на острво. Особље је такође задужено за праћење дивљих животиња, што укључује биљежење пингвина и прикупљање података о животној средини.
Кандидати су упозорени да то није гламурозан посао.
 

Запослени морају да живе без текуће воде, интернета или мобилног телефона пет мјесеци. Тим живи заједно у малој ложи, спавају у креветима на спрат и дијеле једно купатило и тоалет за камповање. Бродови који пристижу на острво једина су опција за туширање.  
Вики Инглис, један од претходних управника поште, каже да је тај посао прилика која се пружа једном у животу.

 - „Морали смо да прокопамо пут кроз снијег да бисмо први пришли пошти. Немамо тушеве, нити било шта од модерног луксуза на који смо навикли“, рекао је Инглис, који је једну сезону радио у Порт Локроју.

При одабиру кандидата у обзир ће се узимати и физичка спремност као и познавање живота са што мањим утицајем на околину и природу. За ова радна мјеста већ много људи је показало интерес, а пријавити се могу особе с радном дозволом за рад у Уједињеном Краљевству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана