Поново ухапшен преварант са Тиндера - не одустаје од жена и лажног идентитета

ГС
Foto: Агенције

Сајмон Хајут ухапшен је са документима који гласе на Мајкла Билтона док је возио Масерати вриједан 80.000 фунти, а у његовом друштву је била непозната жена.

Иако је свијет упознат са његовим преварама, Сајмон очигледно не одустаје од таквог начина живота.

Преварант са апликације за упознавање "Тиндер", који је многима познат под лажним именом Сајмон Левијев, још једном је ухапшен због коришћења лажног идентитета, а оно што се догодило посебно је занимљиво. Преварант са Тиндера, о коме је Нетфликс снимио и документарац, могао би да се суочи с новом затворском казном и то након што је користио лажну возачку у Шпанији.

Овога пута Хајут је ухапшен са документима који гласе на Мајкла Билтона док је возио Масерати вриједан 80.000 фунти, и то у друштву непознате жене. Полицајци су га препознали због документарца који је постао хит. Познати преварант је пуштен, а против њега је покренута казнена истрага.

Подсетимо, у филму "Tinder Swindler" приказано је како је Хајут путем ове апликације намамљивао жртве те их тако оштетио за износ од десет милиона долара и то само у 2017. години. Након ове преваре на интернету, Хајут је ухапшен у Грчкој гдје је користио лажни пасош те је изручен Израелу, гдје је рођен.

Због коришћења лажних докумената осуђен је пред Магистратским судом у Тел Авиву на затворску казну од укупно 15 мјесеци. Познати преварант из затвора је тада пуштен након одслужених пет мјесеци казне, у мају 2020. године, преноси Klix.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана