Полицајци усмртили зебру, тврде да их је прогањала

ГС
Полицајци усмртили зебру, тврде да их је прогањала

Полиција у Охају усмртила је зебру након што је угризла власника за руку, а потом наставила да се понаша агресивно и према полицајцима, потврдили су званичници.

Службеници су стигли у кућу мушкарца у Срклвилу, у Охају, у недјељу, пошто их је мушкарац позвао и пријавио да га је „зебра ујела за руку.”

Власти наводе да је мушкарац пронађен како лежи у пољу, са повријеђеном руком. Помогли су му да уђе у кола хитне помоћи и послали у болницу. Полицајац је покушавао да спријечи зебру да дође до човјека, паркирајући возило између повријеђеног мушкарца и љуте животиње, али је зебра налетјела на врата са возачеве стране, наводи се у извјештају канцеларије шерифа округа Пикавеј, у чији увид је имао BBC.

Како је службеник објаснио, покушавао је сиреном да одврати зебру и купи себи вријеме како би помогао повријеђеном човјеку. Али, то није много помогло.

Док је полиција одводила човјека ка колима хитне помоћи, зебра се вратила.

Чланови породице, власници имања, рекли су полицији да ће пуцати у животињу, уколико се приближи. На снимку камере који је објавила шерифова канцеларија види се како зебра јурише на полицајце прије него што један посегне за пушком и убије је, преноси BBC.

Није јасно због чега се животиња тако понашала, али власти наводе да је можда покушавала да заштити женке зебре на истом пољу. Повријеђени мушкарац је у болници, а званичници очекују да ће се опоравити. Министарство пољопривреде америчке државе Охајо не сматра зебре за опасне животиње и зато их поједини становници држе као кућне љубимце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана