Овај кафић наплаћује услуге зависно од пристојности: Без "хвала" и "молим" су дупло скупље

Kliks
Foto: Instagram

Свима нам дођу дани када устанемо на лијеву ногу и "мрзимо" цијели свијет. Међутим, то није оправдање да заборавимо бити љубазни према другима. Власник кафића у Великој Британији одлучио је на посебан начин наградити своје пристојне муштерије.

Неки људи, сасвим случајно, у журби или због тога што су се тек пробудили, прескоче рећи оно "молим" док наручују храну или кафу ујутро. Али, власник једног угоститељског објекта подсјећа их зашто то не би требало радити.

Усман Хусаин је раније ове године отворио кафић, тачније чајџиницу у Престону, која осим чаја, нуди крофне и доручак, а посјетиоце одмах на улазу чека посебан цјеновник.
Наиме, политика кафића води се тиме да би вас чај могао коштати 1.90 фунти (4.20 КМ), ако сте пристојни и 5 фунти (11 КМ), ако то нисте.

Најјефтинија цијена вриједи ако купац дође и каже: "Здраво, Деси Цхаи молим", док ћете најскупљу цијену платити ако изговорите само "Деси Цхаи".

Такође, има и "златна средина", што значи да ћете за "Деси Цхаи, молим", без поздрава, платити 3 фунте (6.65 КМ)
Хусаин, чија је чајџиница надахнута Индијом, нада се да ће метода потакнути "само добре вибрације" у његовом објекту. Како је рекао, досад још није наишао ни на кога некултурног, но ово служи као подсјетник на лијепо понашање.

“Мислим да је то лијеп подсјетник да се лијепо понашамо, јер нам је, нажалост, некад то потребно. Откако имамо тај знак, људи дефинитивно долазе отворенији и насмијешени", открио је.
"Најважнија ствар у мом послу је да, када пођу кроз ова врата, људи осјете да су ту третирани као радо виђени гости, као да су кући. Лијепо је кад вам тако исто и узврате", поручио је Хусаин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана