Остриге угрозиле такмичење веслача на Олимпијским играма?

Танјуг
Foto: Wikimedia

ТОКИО - Званичници у Токију са нервозом прате ситуацију у водама гдје ће се одржати веслачко такмичење на Олимпијским играма, јер их је један "нежељени посјетилац" до сада коштао 1,28 милиона долара на име хитног отклањања штете.

Стаза Си Форест у Токијском заливу, која ће бити домаћин веслачких догађаја и кану слалома, била је спремна прије рока, али једино на шта нико није рачунао биле су остриге, преноси Би-Би-Си.

Огроман број острига прикачио се за бове намијењене заустављању таласа, а откривене су када су збуњени званичници почели да истражују зашто су бове почеле да тону.

Рјешавање проблема био је огроман и дуготрајан задатак, будући да је опрема положена у распону од 5,6 км морала да се одвуче на обалу и поправи или да је тимови ронилаца очисте на лицу места.

Укупно су уклонили 14 тона острига, наводи Би-Би-Си.

И то нису биле било какве остриге, јер су званичници открили да су у питању магаки остриге, које су изузетно популаран деликатес током зиме у Јапану.

Званичници, међутим, поручују да нису размишљали о томе да буду конзумиране, пошто би то захтијевало провјеру њихове безбедности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана