Осам одсто Американаца мисли да би могли побиједити лава у борби

ГС
Осам одсто Американаца мисли да би могли побиједити лава у борби

Самопоуздање је привлачна и важна особина код мушкараца, према неком општем стандарду. Међутим, танка је линија између вјеровања у властите способности и чисте заблуде, а томе је доказ и ново, прилично бизарно, научно истраживање.

Једно је кад је мушкарац увјерен да би добио неког снагатора у борби рукама, али сасвим је друга ствар кад вјерује да би у борби могао надвладати ни мање ни више него – лава, преноси Индекс ХР.

YouGovAmerica провео је истраживање међу 1224 Американца, упитавши их прво за коју од 34 различите животиње сматрају да би побиједила у међусобној борби.

Побједу је увјерљиво однио слон, са стопом побједе од 74%, али тада су ствари постале занимљивије. Човјек против животиње!

Након почетног питања мушкарци су требали оцијенити властите шансе против сваке наведене животиње. Према истраживању, осам одсто мушкараца и седам одсто жена вјерује да би могли побиједити лава у тучњави.

Кад су теоретски покушали упоредити снаге са слоном или горилом, та се статистика попела на девет, односно осам процената. Борба са псом? Нема проблема. 60% увјерено је у побједу.

А шта је с гуском? Е, ту су се нашли прави хероји. Чак 71 одсто испитаних мушкараца тврди да би их средили без проблема. Побједу у овој неизвјесној борби однио је штакор, који би, према мишљењу 76% Американаца, извукао дебљи крај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана