Обили продавницу и кућу, па позвали полицију да им помогне у премјештању ствари

ГС
Обили продавницу и кућу, па позвали полицију да им помогне у премјештању ствари

ЏЕКСОНВИЛ - Полиција на Флориди ухапсила је двоје провалника након што је један од њих позвао број хитних служби, са намјером да затражи од полиције помоћ при премјештању ствари из куће у коју су провалили, саопштиле су власти.

Претходно је проваљена дисконтна продавница "Долар Џенерал" и "украдено је више ствари", наводи се у саопштењу канцеларије шерифа округа Полк, која је документовала наводни инцидент у изјави о хапшењу и објави на Фејсбуку, пренио је Гардијан.

Док су полицајци прегледали безбједносне снимке из продавнице, један је препознао осумњиченог и идентификовали су га као Мартин Гонзалес-Гарсију, али власти нису могле одмах да га лоцирају.

Касније тог дана, међутим, услиједио је позив хитним службама о којем "нико није говорио". Када су полицајци стигли у кућу из које је стигао позив, видјело се да у њој нико не живи, али су пронашли "неосигурана врата" и ушли у кућу да се увјере да је све у реду.

Тамо су пронашли Гонзалес-Гарсију и његову дјевојку Ашјализ Ролдан-Оскасио, који "нису имали везе са кућом". Гонзалес-Гарсија је ухапшен због пљачке продавнице и те куће, а Ролдан-Оскасио је оптужена за провалу у празну кућу.

- А онда је услиједило Лизино изненађујуће признање - саопштила је шерифова канцеларија у својој објави на Фејсбуку.

Како се наводи у саопштењу, рекла је да је позвала хитну службу како би полиција помогла њој и Мартину да пренесу ствари из куће у коју су провалили, а они су покушавали да добију превоз до аеродрома, јер су хтјели да оду до Њујорк за викенд.

- Замјеници су им помогли са стварима и одвезли их, али не до аеродрома. Одвезли су их у затвор, који је ионако бољи од Њујорка - наводи се у саопштењу шерифове канцеларије.

Према изјави о хапшењу, Гонзалез-Гарсија је рекао да је "починио провалу у Долар Џенерал, јер је морао да набави предмете које ће продати да би зарадио новац".

У изјави се наводи да је Гонзалес-Гарсија рекао да је знао да је оно што је урадио погрешно, али да му је био потребан новац и навео да зна да кућа није његова и да није имао дозволу да буде унутра, али да је морао да уђе унутра да би се сакрио од хладноће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана