Није имао пара за зубара, па сам себи вадио зубе

GS
Foto: NDTV

Давид Сергентс, бивши месар из Лидса, у Уједињеном Краљевству, тврди да је био приморан да користи клијешта или голим рукама да вади своје зубе (кад су га бољели) јер није могао да посјети професионалног зубара.

Овај 50-годишњи мушкарац рекао је да његова финансијска ситуација онемогућава добијање приватне његе, па је морао да закаже преглед преко Националне здравствене службе (НХС) коју финансира држава, која заправо није добро функционисала. Морао је толико дуго да чека да оде код зубара да је извадио неколико зуба током протекле деценије.

"Нисам могао добити зубара Националне здравствене службе готово 15 година. Пробао сам преко упутнице од љекара али томе није одвело до зубара! Чекам док се зуб не олабави, а онда га олабавим сам и извучем га сам. Раније сам користио клијешта, попут великих, али већину времена користим само своје прсте", рекао је Дејвид.

Као што можете замислити, вађење сопствених зуба је посебно болна ствар, посебно када сте већ под великим болом од каријеса или оралних инфекција. Међутим, Дејвид каже да је успио да извуче муку уз мало пива и неколико лијекова против болова, преноси Мирор

"Попијем неколико пива и напуним се ибупрофеном. Сљедећег јутра има мало крви. Не осјећа се баш добро. На крају дана, морам да вадим своје зубе када би требало да неко брине о мени", додао је бивши месар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана