Необична судбина вепра Срећка: Испао из приколице, па га спасила дјеца

GS
Foto: Rina

Један сасвим обичан дан није наговјештавао да ће породица Вуковић из чачанског села Срезојевци добити необичну принову у свом домаћинству. Вепрић Срећко испао је из приколице која га је највероватније возила на судњу локацију и завршио је у шахту на путу. Њега су пронашла деца која су тада пролазила, одлучили су да га однесу на сигурно, нахране, али и сакрију од родитеља.

"Моја ћерка је ишла на часове јахања у коњички клуб, сасвим случајно чули су да скичи прасе у близини. Када су пришли мало ближе призор их је оставио у шоку. То је била једна шахта која није имала поклопац, а у њој се налазило прасенце од петнаестак килограма које је било изгубљено. Претпоставили смо да је некоме испало када га је возио на чачански пијац. Они су то мало прасе однели на имање где су се налазиле и друге животиње патке, ћурке, кокошке, али су га и сакрили", прича Жељко Вуковић из Срезојеваца.

Након седам дана кћерка му је открила тајну да у домаћинству имају и ново прасенце. Због свих околности које су га снашле дали су му симболично име Срећко, али и одлучили да неће завршити на овалу у некој од чачанских печењара.

"Рекла ми је да су она и њени другари пронашли прасе и да се налази на скривеном месту. Све време су га хранили и ништа му није недостајало. Кад сам видео колико им је стало, нико није ни помишљао да Срећку пресуди. Власницима сам дао заменско прасе, а њега сам узео за приплод, што се показало као пун погодак", каже Жељко, преноси б92

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана