Навијач Басела отишао у тоалет и није се вратио кући 11 година

Г.С.
Навијач Басела отишао у тоалет и није се вратио кући 11 година

Фудбалске утакмице, посебно оне на којима присуствује више хиљада гледалаца, често донесу необичне догађаје и приче.

Таква једна десила се 2004. године када су на стадиону Џузепе Меаца у оквиру Лиге шампиона снаге одмјерили милански Интер и швајцарски Басел.

Међу гостујућим навијачима био је и швајцарски пензионер Ролф Бантле. Пред сами крај утакмице, тада шездесетогодишњи Бантле је отишао до тоалета. Док је тамо био, судија је одсвирао крај а Швицарац се при изласку у WC-у нашао у гужви од 40.000 људи који полако излазе са стадиона.

Басел је изгубио 4:1 а Ролф је изгубио пријатеље. У гужви их није могао пронаћи па је завршио у групи навијача Интера. Према његовом свједочењу, атмосфера му се допала па је одлучио остати у Милану.

Без мобилног телефона и са двадесетак евра у џепу, у Италији је почео живот бескућника.

"Људи су ми давали храну и цигарете а један студент ми је поклонио врећу за спавање.", испричао је за швајцарски лист Schweiy am Sonntag.

Италијанска авантура Ролфа Бантлеа завршена је 2015. када је пао и сломио ногу. У болници су установили да нема здравствено осигурање па су контактирати швајцарски конзулат. Након што му је утврђен идентитет, Ролф је враћен у Басел, чиме је завршен његов одлазак до тоалета који је непланирано трајао пуних 11 година.

По повратку кући, за швајцарске медије је изјавио: "Било ми је лијепо, нисам имао разлога да се вратим кући. У Милану сам уживао у слободи. С обзиром на то да сам често радио на градилиштима са Италијанима, нисам имао проблема с језиком", пише Н1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана