Највећи срећник или баксуз

Агенције
Највећи срећник или баксуз

Један продавац сладоледа из Пакистана, или је најсрећнији човjек на свијету, или највећи баксуз.

Мухамед Абдул Кадир, који иначе живи у сиромашним условима, сазнао је да има на свом рачуну у банци чак 2, 3 милијарде рупија, односно око 14 милиона фунти.

Да је милионер, можда никада не би ни сазнао да није на његова врата покуцала Федерална агенција за истраге, која га је – привела.

Наиме, инспектори ФИА су истраживали међународну превару око прања новца, која је укључивала десетине лажних банкарских рачуна, па су тако дошли и до Кадира.

“Ја сам човјек који има најмање среће на свијету”, рекао је он за Гардијан. "Само што сам сазнао за огроман новац, више га није било”, додао је.

Кадир је признао да је то што је постао несуђени милијардер, окренуло његов живот наопачке. Он прича да му се сада комшије подсмијавају и да се не осјећа безбједно јер се плаши да би гласине о необичном богатству могле да га доведу у проблеме.

Прије двије године Државна банка Пакистана обавестила је ФИА о сумњивој трансакцији у наводном рачуну Кадира, који је био отворен између 2014. и 2015. године, када су нетакнути милиони повучени.

ФИА је оцијенила да Кадир није био умијешан у то, иако је рачун био успостављен коришћењем валидне копије његове личне карте, из простог разлога - Кадир не умије ни да пише.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана