Мушкарац пронашао 150.000 еура у кухињским ормарићима које је купио на eBayu

Кликс
Foto: Newsflash

Томас Хелер из Битерфилда у Њемачкој купио је половне кухињске ормариће с eBayu и остао је шокиран када је открио 150.000 евра скривено у једном од дијелова.

Хелер је купио ормариће с имања једног старијег пара на аукцијској локацији и чак је могао преговарати о цијени од 300 до 240 еура. Након што је склопио своју нагодбу, 50-годишњак је остао шокиран када је открио двије кутије с готовином скривене у једном од ормарића.

Унутар кутија Хелер је открио тајну залиху готовине у укупном износу од 150.000 еура, која је наизглед стављена тамо и заборављена.

Хелер, који је генерални директор пројекта социјалног становања, рекао је за локалне вијести:

"Једна коверта је била отворена и пуно новчаница од 100 еура је 'гледало у мене'."

Међутим, умјесто да покуша да неочекивано заради, поштени купац је отишао у оближњу полицијску станицу да преда новац.

"Отворили су други, закључани ормар пред мојим очима. У ковертама су биле веће новчанице. Двјесто, петсто", испричао је.

Задивљена количином новца и поштењем човјека, полиција је случај доставила окружном суду и започела истрагу како би пронашла првобитног власника кухиње.

Из полиције Астрид Кухта рекла је: "Кухиња је дошла након ликвидације домаћинства старијег пара из Халеа."
Истрага је открила да је новац припадао 91-годишњој жени из града Халеа, која је боравила у дому за пензионере након што јој је супруг преминуо.

Кухта је рекао да је купац кухињу купио од пружаоца услуга који ју је продао у име претходног власника и додао: "Двије кутије с новцем су биле добро скривене у дијеловима намјештаја који су били тешко видљиви."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана