Ловца на јастоге прогутао грбави кит па испљунуо

Срна
Ловца на јастоге прогутао грбави кит па испљунуо

ПРОВИНСТАУН - Велики грбави кит прогутао је Американаца Мајкла Пакарда, ловца на јастоге, код Кејп Кода да би га испљунуо послије неколико секунди, јавља Би-Би-Си.

Пакард је рекао да је он заронио код града Провинстаун у држави Масачусетс када је завршио у џиновским устима кита гдје је провео око 40 секунди.

Кит га је испљунуо, а Пакард је прошао само са ишчашењем кољена.

Пакард /56/ је испричао да је мислио да га је напала велика бијела ајкула, која је позната у тој области, а затим је схватио да нема зуба.

“Одједном ми је синуло да сам ја у устима кита и да он покушава да ме прогута. Помислио сам да је то смрт сигурно и опростио сам се од жене и моја два сина”, рекао је Пакард.

Он је рекао да је одједном кит изронио, избацио га из уста и почео да тресе главом.

“Одједном сам се нашао у ваздуху, као на врху фонтане, и пао сам у воду, био сам слободан и осјетио сам као да плутам. Нисам могао да вјерујем”, рекао је Пакард.

И поред сталних апела његове супруге да нађе други посао, он нема намјеру да оконча 40-годишњу каријеру рониоца код Кејп Кода.

Грбави китови могу да нарасту до 15 метара и теже око 36 тона. Према подацима научника и истраживача, у природи их је тренутно око 60.000 јединки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана