Литванци дошли у Србију па купили два Југа да крстаре Балканом VIDEO

ГС
Foto: Printscreen YouTube

Влогер из Литваније Ормас Валујавичијус донио је несвакидашњу одлуку. Он је са пријатељима допутовао у Србију гдје су потом купили два југића како би могли да крстаре Балканом.

Млади Литванци превалили су велики пут, од пријестонице Вилњус до Београда, гдје су пазарили аутомобиле како би кренули у обилазак.

"Нисам знао за постојање Југа до прошле године, када сам се кајаком спуштао низ Дунав - од Њемачке до Црног мора. Неко вријеме сам боравио у Београду и приметио пуно старих аутомобила. Тада се родила идеја о путовању кроз Србију", започиње причу Ормас за Објектив.

Ормас, који редовно извјештава пратиоце на друштвеним мрежама о својим авантурама, се тако овог љета вратио у Србију са пријатељима.

"Поново смо на Балкану. Стигли смо авионом, додуше преко Њемачке. Првобитно смо хтјели да купимо Заставу 750, али смо се ипак одлучили за Југа. Посебно нам је био занимљив, јер слови за наводно најгори ауто у историји. Требало је пронаћи пристојне примјерке, а у томе нам је помогао наш пријатељ Дарко. Куповина, регистрација и поправка трајали су двије недјеље", прича Ормас.

Два аутомобила гости су платили укупно 2.000 евра, а сервис је изашао још 300. Ормас је подијелио и прве утиске о четвороточкашима.

"Као што смо очекивали. Слабија снага и мале димензије. Готово да немају електронику, све је механика, па их је лакше поправити.

Кроз Србију до Црне Горе

Ормас и његови пријатељи пропутовали су Србију, о чему су извјештавали на друштвеним мрежама, а потом дошли у Црну Гору.

По повратку у Београд планирају нову поправку и вожњу до Литваније, гдје ће пререгистровати аутомобиле.

"Оба четвороточкаша се воде на Дарка, па смо морали да обезбиједимо овлашћења. С истим папирима се враћамо у домовину. Надамо се да ће издржати приличну километражу. Вјерујемо у своје способности и локалне аутомеханичаре", каже млади влогер.

Упитан о утисцима о Београду, Ормас каже да је српска пријестоница лијепа, а људи дружељубиви.

"На прави начин представљате Балкан. Имате богат ноћни живот и посебну атмосферу. Мислим да је то због Дунава, јер протиче кроз град", закључује гост из далеке Литваније.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана