Краљица Елизабета II забранила да се у палати једу троугласти сендвичи! Разлог невјероватан!

24седам
Foto: tanjug

Познато је и да је краљица Елизабета II врло избирљива када је храна у питању, а њеном особљу ни мало није лако, морају строго да воде рачуна о њеним оброцима и детаљима.

Краљица Елизабета II не дозвољава члановима краљевске породице да једу троугласте сендвиче, а разлог је открио њихов бивши кувар Грахам Њуболд.

- Краљица инсистира да јој се послужују само округли сендвичи. Краљевска породица никада не једе троугласте сендвиче јер традиција налаже да свако ко им понуди овакву врсту хране покушава да их скине са трона,нагласио је кувар.

Такође један  од бивших краљевских кувара који је кувао за краљицу 11 година Дарен Мек Грејди. Недавно је пратиоцима на друштвеним мрежама открио како Елизабета II заправо  уопште не преферира скупу храну.

-Јастог, кавијар и сличне намирнице једе само када се забавља с гостима. Иначе често воли да конзумира рибу и зелену салату. Када је ријеч о сендвичима, преферира искључиво онај са џемом од јагода. Свој дан Елизабета најчешће почиње једноставним доручком - чајем и кексићима. Након тога слиједи и мала чинија пахуљица, али краљица, пазећи на здравље увијек бира оне са мање шећера и угљених хидрата.

Тако, на пример, не подноси тјестенину, пиринач и кромпир, због чега их је такође забранила у палати. Иста ствар је и са бијелим луком, који ова 96-годишњакиња избјегава због лошег задаха. Не воли ни црни лук, као ни брзу храну.

Правило о забрани троугластих сендвича није једино што дјелује чудно. Прошлог мјесеца је објављено како је краљица забранила члановима породице да играју Монопол јер се, како она  сматра, занесу и почну се превише свађати што није добро за породицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана