Кокошка Моник је пловила морем и постала права "једриличарка": Пет година правила је друштво скиперу Гиреку

GS
Foto: Instagram

Двојац је провео вријеме на Карибима, гд‌је је Соде радио као инструктор водених спортова да би прикупио средства за своје путовање, а његова кокош Моник постала је локална славна личност, придруживши се Содеу у једрењу на дасци и пливању у мору

Моник, црвена кокошка која се придружила соло једриличару Гиреку Содеу у више авантура једрења, умрла је у деветој години живота. Моник је пратила Содеа на петогодишњој светској турнеји, прешавши морске миље којима би се многи професионални једриличари поносили.

Млади бретонски морепловац и авантуриста Соде усвојио је Моник док је боравио на Канарским острвима на својој челичној јахти од 38 стопа, на свом првом самосталном обиласку 2015. године. Моник се лако саживела са морем, положивши 25 јаја на њиховом 28-дневном преласку Атлантика, а кљуцање земље у потрази за црвима замијенила је за кљуцање летеће рибе која је слетјела на палубу.

- Рекао сам себи: "Ако ме нервира, увек могу да је поједем". Чудно ми је то сада рећи! Створили смо праву повезаност. Била је тако симпатична, толико ме је насмејала, осећао сам се као да сам је одувек познавао - присјећа се Соде.

Гирек Соде је упознао Моник током заустављања на Канарским острвима, пише "ЈахтингВорлд”

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана