Који “смајли” је највише коришћен у 2021. години? Неко га баш воли, неко га баш мрзи

B92
Foto: Pixabay

Упркос презиру генерације З, емоџји суза од смијеха су најчешће коришћени у години која долази

Према писању Њујорк тајмса, пандемија је утицала на све аспекте живота, од моде до хране, али је једна ствар остала иста – емоџији које шаљемо.

Према подацима Уницоде конзорцијума, понавља се девет од десет оних из 2019. године, која је била последња година са објављеном листом.

Црвено срце је било на другом мјесту, док број један није изненадио стручњаке.

“Многи људи могу да се поистовете са тим, чак и ако статистика не би изгледала потпуно исто ако питате генерацију З”, каже Александар Робертсон, истраживач у Гуглу.

Посматрано по платформама, ситуација је нешто другачија. На Твитеру су сузе од смјеха на другом мјесту, док су емоџији који плачу на првом мјесту.

Чињеница да је велика већина стандардних 10 остала у употреби упркос пандемији говори у прилог њиховој флексибилности.

“Ово говори да не морамо да комуницирамо широк спектар термина као и веома специфичне концепте“, каже креативни директор Гоогле-а Џенифер Данијел која даље објашњава да нам нису били потребни цовид емоји јер постоје бицепси, закрпа и слично .

Занимљивост коју открива статистика је да је емоџи микроба скочио у употреби са 1086. на 477. мјесто, али није био међу најкоришћенијима.

“Имамо још много чему да се смејемо и плачемо, без обзира да ли је у питању пандемија или не”, рекла је она, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана