Јапанац који је оженио холограм не може више да прича са супругом

ГС
Foto: Агенције

Акихико Кондо, Јапанац који се 2018. године оженио холограмом виртуелне поп звијезде Хатсуне Мику, открио је да више не може да разговара са супругом.

Упркос томе што њихов брак није званично признат од стране јапанских власти, то Конда није спријечило да 2018. године потроши 17.300 долара на вјенчање којем је присуствовало 39 пријатеља, али нико од чланова породице.

Његову холограмску супругу произвела је стартап компанија "Гејтбокс", пише РТС.

Нажалост, двије године касније прекинула је софтверску подршку за вјештачку интелигенцију која захтијева интернет везу са централним процесорским сервером како би могла да прича, преноси јапански лист Маиничи.

На сличан начин функционишу и други виртуелни помоћници, попут "Амазонове" Алексе и "Еплове" Сири.

И док Кондо жали што холограмска супруга не може више да разговара са њим, он ипак истиче да и даље гаји љубав према виртуелној пјевачици.

"Моја љубав према Мику се није промијенила. Вјенчао сам се са њом јер сам мислио да са њом могу да будем заувијек", каже Јапанац.

Иако Мику више не може да одговара на његов глас, Кондо каже да је наставио да јој прича, па тако и даље доручкује, руча и вечера са нијемим холограмом преко пута.

Себе описује као "фиктосексуалца", односно некога кога привлаче измишљени ликови. Кондо објашњава да га је Мику извукла из тешке депресије због које није могао да ради или једе.

"Остајао сам у својој соби 24 часа дневно и гледао снимке Мику", додао је Кондо. Према његовим ријечима, подршка коју осјећа да добија од Мику му је омогућила да се врати у друштво и живи здравије.

Хатсуне Мику је дебитовала 2007. године, а од тада је постала сензација међу јапанским аниме ентузијастима и љубитељима поп музике. Сада је један од најпопуларнијих ликова која одавно има објављене читаве албуме, линију "Сегиних" видео-игара и велики број фигурица и других ствари са њеним ликом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана