Истражује се нестанак вискија вриједног скоро 6.000 долара поклоњеног Микеу Помпеу

ГС
Foto: Агенције

Из Стате Департмента су саопштили да истражују нестанак вискија вриједног скоро 6.000 долара, а који је Влада Јапана прије двије године поклонила тадашњем државном секретару Микеу Помпеу.

У званичном обавијештењу су навели да не могу ући у траг боци и утврдити шта се с њом десило. Ово је спорно јер се сви поклони дужносницима морају регистровати и мора се пратити како се њима располаже.

Они који их добијају имају могућност да их предају Националном архиву, неком другом државном тијелу или да их купе како би их могли користити. Виски, чија је вриједност 5.800 долара, је у јуну 2019. поклоњен Помпеу. Претпоставља се да му је поклоњен током самита Г20, а којем је присуствовао и бивши предсједник Сједињених Америчких Држава Доналд Трумп. Није јасно шта се у међувремену десило с пићем.

Помпео је пријавио и то да је од предсједника Казахстана и министра вањских послова Уједињених Арапских Емирата добио два тепиха, а који су укупно вриједни 19.400 долара. Истакнуто је да су они уступљени Уреду за опште послове.

Трумп и његова супруга Меланиа су 2019. добили поклоне у укупној вриједности од 120.000 долара, а годину раније су добили поклоне вриједне 88.200 долара. У првој години његовог предсједничког мандата 2017. године добили су поклоне вриједне 140.000 долара, преноси агенција Ассоциатед Пресс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана