Индијац се обратио суду јер не жели фотографију премијера Модија на ковид сертификату

Анадолија
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

ЊУ ДЕЛХИ- У држави Керала, на југу Индије, суд ће сљедеће седмице размотрити захтјев грађанина који не жели фотографију премијера те земље Нарендре Модија на сертификату о вакцинацији против вируса корона.

Индијац по имену Петер М. затражио је нову потврду без Модијеве фотографије, тврдећи да су повријеђена његова темељна права, јавио је ББЦ.

"Стављањем његове (Моди) фотографије на сертификат улази се у приватност грађана", рекао је за ББЦ Петер, који је активиста за право на информисање и члан главне индијске опозиционе странке. Овакав чин Петер је назвао "самотним" и противуставним те поручио како се треба зауставити што је прије могуће. "То је непримјерено за демократију и апсолутно нема користи нацији нити било којем појединцу", изјавио је Петер.

Потврде о вакцинацији које издаје Министарство здравља Индије укључују личне податке о вакцинисанима, као и фотографију премијера Модија с двије поруке на енглеском и локалним језицима.

Петер сматра да се поруке на цертификату и фотографија користиле као пропагандна. Високи суд у Керали, који је савезној и државној влади дао двије седмице за одговор, размотрит ће сљедеће седмице Петеров захтјев који не жели Модијеву фотографију на потврди о вакцинисању.

Фотографија премијера на потврди о вакцинацији била је на мети критика његових политичких противника. У неколико држава предвођених опозицијом, фотографија је наводно замијењена фотографијама државног политичког вође. Недавно је, након приговора Врховног суда, уклоњена Модијева фотографија из службених судских е-порука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана