Холанђани у редовима и то због марихуане: "Можда у наредна два мјесеца нећемо моћи да набавимо"

ГС
Холанђани у редовима и то због марихуане: "Можда у наредна два мјесеца нећемо моћи да набавимо"

Уживаоци марихуане масовно стоје испред холандских кофи-шопова након што је влада наредила њихово затварање у покушају сузбијања заразе.

Десетине муштерија стале су у редове како би се опскрбили залихама пре затварања кафића с марихуаном који можда недељама неће отворити своја врата.

Популарни холандски кафићи постали су део националног имиџа у иностранству баш као и секс-клубови у славној амстердамској четврти црвених фењера, којима је такође наређено да се затворе до 18 сати, кад и остали барови и ресторани.

"Можда у наредна два месеца нећемо моћи да набавимо траву, тако да би било лепо имати барем мало код куће", рекао је Холанђанин Џонатан испред кофи-шопа у Хагу, наводи хрватски Индекс.

Редови су настали само неколико минута након што су холандски министри здравља и образовања на конференцији за медије најавили затварање многих пословних објеката, као и свих школа у држави.

Сличне сцене виђене су широм земље, а друштвеним мрежама делиле су се слике дугачких редова испред кофи-шопова у главном граду Амстердаму и универзитетском граду Утрехту, пише Индекс.

Неколико дана раније људи су навалили у супермаркете да би себи купили тоалет-папир и тестенину, али нагла објава о затварању кофи-шопова показала је да понеки људи имају другачије приоритете.

Редови за куповину марихуане створили су се упркос томе што је министар здравља на конференцији за медије у недељу поручио: "На стварајте превелике залихе. Нема потребе."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана