Хавајска агенција плаћа туристима да оду

ГС
Хавајска агенција плаћа туристима да оду

ХОНОЛУЛУ - Хавајска туристичка организација Виситор Алоха која иначе добродошлицом поздравља туристе, сада им, у доба пандемије корона вируса, помаже да оду.

Та непрофитна група је издвојила 25.000 долара за путне трошкове туриста који морају да оду ако одбију 14-дневни карантин који је прописала та америчка савезна држава, преноси ЦНН.

Држава је у саопштењу навела да путне аранжмане води Виситор Алоха Социетy, која у нормалним околностима помаже туристима на Хавајима да реше проблеме са којима се суочавају током посете, као што су крађа или здравствени проблеми.

"Могућност те групе да врати туристе на аеродроме у њиховим земљама много помаже властима да успешно спроведу ванредне мере у доба кризе изазване корона вирусом. На тај начин држава не мора да издваја додатна средства за повратна путовања, а мисија да Хаваји остану безбедни спроводи се успешније", навела је државни тужилац Клер Конорс.

Од почетка ванредног стања са Хаваја је враћено 19 људи, а у појединим случајевима они су због кршења мера платили казну.

Виситор Алоха Социетy организује повратак туриста кућама и плаћа им карту ако не могу да је приуште. На Хавајима је до сада потврђено 596 случајева корона вируса, а преминуло је 12 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана