Грицкала нокте па замало остала без прста

Срна
Грицкала нокте па замало остала без прста

Грицкање ноктију и заноктица многима је навика, док оне друге иритира гледати, али за једну тинејџерицу из Сједињених Америчких Држава постало је прва ноћна мора. Она је на друштвеној мрежи ТикТок са свима подијелила како је због грицкања заноктица замало остала без прста, пише News.com.au.

18-годишња Лаурен Нихолс толико се занијела покушавајући одстранити заноктицу да јој се прст инфицирао до те мјере да није реаговао на антибиотике.

На снимку који је подијелила на ТикТоку, а која је постала вирална, она је испричала како се осмог јануара пробудила са зеленом тачком на заноктици.

“Мислила сам да је то модрица или тако нешто, али се показало да је у питању инфекција заноктице”, каже она на снимку.

Љекар јој је преписао антибиотике, али они нису успјели зауставити ширење инфекције.

“10. јануара тај дио је још више натекао, био је црвенији, а зелени дио се проширио, па сам схватила да антибиотици не дјелују”, говори у видеоснимку.

Како се два дана касније, 12. јануара, изглед њеног прста додатно погоршао и будући да ју је болио, одлучила је потражити рјешење на интернету.

“Погледала сам снимак на YouTube 13. јануара и одлучила то исциједити, а онда сам отишла код љекара, који ми је рекао да морам на операцију. Замало ми је ампутиран прст, јер сам грицкала нокте”, испричала је Лаурен.

Како би излијечила инфекцију, морала је бити подвргнута оперативном поступку који се назива “терапеутско испирање”, а љекар јој је скренуо пажњу да се ослободи навике грицкања ноктију, јер је неким људима због тога морао ампутирати врх прста.

“Откад ми се ово догодило, престала сам грицкати нокте, јер никада више не желим проћи кроз то. Направила сам овај снимак како бих људима рекла да престану грицкати нокте, јер то може имати озбиљне посљедице”, закључује она. Снимак погледајте ОВДЈЕ.

Њен случај није јединствен и није риједак. Прошлог мјесеца је једна особа у Великој Британији морала на операцију због инфекције прстију изазване грицкањем ноктију. Ни њој антибиотици нису помагали, а инфекција се почела ширити на цијелу руку, због чега је хитна операција била нужна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана