Гдjе је нестао неустрашиви бик Џери?

Агенције
Гдjе је нестао неустрашиви бик Џери?

Бик Џери постао је звијезда у Хрватској кад је 25. октобра побјегао из кланице у Каштел Старом, а скоро мјесец дана нема ни трага ни гласа о одбјеглом бику који је цијелу Хрватску дигао на ноге.

Животиња се упутила у смјеру Рудина, јавила је тада полиција и упозорила грађане да се бику не приближавају већ да зову 192 ако га уоче.

"То је било у кланичком депоу. Животиња се ваљда узнемирила и осјетила се угрожено. То су масивне животиње, зна бити неугодно. Било је људи у близини", испричао је Петар Скејо, власник кланице.

Данима су га тражили полиција, војска, ветеринари и ловачка удружења, а када су га коначно ухватили, сналажљиви Џери је поново дао копитима вјетра па побјегао. Његов власник Иван Божић с пријатељима је претраживао подручје и дроном, али без успјеха, пише Јутарњи. Одбјегли бик од 650 килограма својом одлучношћу је освојио срца грађана па су му направили и групу подршке на Фејсбуку.

Његов власник на крају је рекао да га неће убити јер никад није имао тако срчаног и упорног бика. Планирао је да га код некога удоми кад га нађу.

Од тада је прошло скоро мјесец дана, а Џери као да је у земљу пропао.

"Нико га више и не тражи, превише је времена прошло. Нема шансе више да га нађемо", рекла је Ирена, сестра власника кланице.

На питање је ли могуће да бик сад можда срећно живи у дивљини, каже да су мале шансе.

Бик је у најгорем сценарију угинуо.

"Можда је сломио ногу и негдје пао и скончао. А можда га је неко узео. Вјероватно нећемо никад сазнати", закључила је и додала да је материјална штета коју након свега имају до 2.000 евра, колика је била вриједност неустрашивог Џерија.

И књижевник Анте Томић написао је "Баладу о одметнутом бику".

"Сви су живи навијали за невољног Џерија, а против његових прогонитеља. Читава је земља уживала у беспомоћном бијесу шепртља који су одбјеглог бика прво мамили храном, затим му намјестили еротску ступицу с неколико младих, врло привлачних крава, тражили га савременом техником, дроновима и термо камерама, а и традиционалним начином, с ловцима и псима, и све им је било џабе и утаман. Виђали су га, истина, ту и тамо у ријетко насељеним засеоцима раштрканим по обронцима Козјака. Полицајци су изували ципеле и опкољавали га хитро, слијева и здесна, договарајући се без ријечи, само гестовима. У чарапама су се нечујно прикрадали Џерију док је овај жедно лизао росу са задњег стакла једне шкоде фелиције, али им је напослијетку он опет умакао. Спретно је скочио преко сухозида и нестао у грмљу, као да је гуштерица или пух, а не говече од шестопедесет кила живе ваге", написао је Томић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана