Фортнајт само ове године узео 5,1 милијарду долара од играча

ГС
Foto: Илустрација

Најпопуларнија онлајн игра на свијету је ове године зарадила 5,1 милијарду долара од око 300 милиона корисника који у просјеку потроше око 17 долара у игри.

Покемон Го је остао на другом мјесту са 1,2 милијарде које је зарадио од неких 166 милиона играча, док је некадашњи владар Цандy Црусх на трећој позицији са 1,19 милијарди од 273 милиона корисника (око 4 долара по кориснику).

Игре на мобилним телефонима су одувијек биле популарне међу корисницима свих узраста, а већина на њих гледа као на јефтину, ако не и бесплатну, разоноду. Ниже цијене углавном крију високу укупну потрошњу у оваквим играма, јер се често занесемо и не примјећујемо колико смо заиста потрошили. Ово је поготово случај са млађим играчима који знају да потроше стотине долара на картицама родитеља у рекордном року.

И док Фортните доживљава велики успјех, његов власник Епиц Гамес је неко вријеме уплетен у правни спор са Аппле-ом око правила плаћања у њиховој продавници. Фортните је избачен из дигиталне продавнице јер је усмјеравао купце ка њиховом сајту за куповину, чиме је практично заобишао Епл који узима 15 до 30 одсто од свих куповина у продавници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана