Директорици школе у Канади пријети отказ јер слуша бенд Iron Maiden

Г.С.
Директорици школе у Канади пријети отказ јер слуша бенд Iron Maiden

Шерон Брнс, директорица канадске средње школе Eden High School у Sent Kатeринсу, тренутно је под притиском родитеља ученика који су преко Facebookа открили да слуша бенд Iron Maiden, те због тога траже да она буде отпуштена, пише Тхе Индепендент.

Незадовољни родитељи затражили су смјену директорице јер, према њиховим ријечима, отворено исказује симпатије према сотонистичким сиболима и окултним праксама.

“Отворено приказивање сотонистичких симбола изравно се противи начелима велике већине обитељи које представљају школу. И зато захтијевамо да Шерон Брнс буде смијењена те да на њезино мјесто дође други директор, који ће представљати вриједности породице у Едену”, наводи се у петицији коју су потписале 553 особе.

Међутим, неколицина ученика одлучила се заузети за Брнс. Њихову петицију је до сада потписало нешто више од 22 хиљаде људи. Навели су како не одобравају осуђивање директорице на основу њених објава на друштвеним мрежама те како надлежни не смију занемарити чињеницу да Брнс обавља сјајан посао у школи.

“Уложила је много напора како би научила ученике да је Еден мјесто различитости те је поред свега отворила собу за молитву. Ово је просторија коју могу користити сви ученици који практикују кршћанство. Учинила је школу сигурнијом и један је од најбољих и најентузијастичнијих директорица коју је ова школа икад имала”, написали су ученици у петицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана