Да би заобишао локдаун: Кафану претворио у сједиште странке

BL Portal
Foto: Pixabay

Пандемија и мјере које су уведене како би се држала под контролом навеле су многе у Аустрији на тражење рјешења за наставак рада, прије свега у гастрономији, а у новом, четвртом локдауну, познати угоститељ у Санкт Пелтену Валентин Копац био је веома досјетљив.

Он је своју кафану Тенеси претворио у сједиште странке.

Три пута недјељно он је отварао кафану и окупљао својих више од 100 чланова.

Према важећој епидемиолошкој уредби дозвољена су окупљања политичких странака, али само ако се доносе одлуке, које није могуће донијети дигиталним путем.

“Наше сједнице су легалне”, позвао је Копац на закон.

Он каже да његових више од 100 чланова чине људи који немају “стабилни интернет приступ “.

Уз то, наглашава, имали су важне одлуке пред собом.

“Скоро смо гласали о томе које средство за чишћење треба користити у сједишту странке. Наредне недјеље ћемо расправљати која јела ћемо увести у програм кантине”, објаснио је Копац.

Оснивањем странке “Заједница независних људи” Копац је у свом локалу успоставио ситуацију као прије пандемија, а то је да присутни не носе маске, не држе дистанцу, не пролазе контроле, те могу и да пију.

Аустријска полиција нема много разумијевања према Копацу, те је већ првог дана отварања “партијске централе” дошла у контролу, а прије недјељу дана је око један сат послије поноћи испразнила локал.

Међутим Копац не одустаје и истиче да је упад полиција напад на демократску институцију, што представља јасно кршење Устава.

Најавио је да ће поднијети пријаву и затражити да се тако нешто више не дешава.

Исто тако Копац најављује да ће његова странка одржавати и даље сједнице.

Такође је казао да може замислити да са својом партијом изађе на сљедеће изборе у Санкт Пелтену, или покрајини Доње Аустрије, али да та одлука зависи од броја чланова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана