Чудне идеје за бизнис које су направиле милионе

GS
Foto: Ilustracija

Неки су им се смијали, неки су их називали лудацима, а они су свима затворили уста продајући своје производе широм свијета. Доносимо вам најчудније идеје за бизнис које су оствариле неочекивано велики профит, а ви сами просудите да ли су глупе или су ипак бриљантне.

Наочале за псе

У почетку су примјену нашле у америчкој војсци и имале су заштитну улогу – штитиле су псе од сунца и честица пијеска приликом олуја, за вријеме рата у Ираку. У међувремену се пробијају на “модно“ тржиште широм планете. Власници паса који желе да њихови мјезимци буду у тренду почели су их масовно куповати и тако је од ове помало смијешне идеје за бизнис настао озбиљан посао.

Јастук против усамљености

Не постоји особа на овом свијету која се понекад не осјети усамљено. Према психолошким истраживањима ово непријатно осећање нас најчешће опхрва ноћу, када легнемо у кревет. Бројне спроведене студије су показале да људи, у тим тренуцима, вапе за загрљајем. Ово је довело до производа који се зове „јастук који грли“.

Овај једноставан, а опет генијалан, производ нашао се у многим домовима широм свијета. Посебну популарност је стекао међу припадницама љепшег пола.

Порука на кромпиру

Колико сте пута до сада некоме послали поруку… на кромпиру? Е па можда се изненадите када сазнате да људи широм свијета једни другима шаљу поруке управо на кромпиру. Разлог за ово јесте добро изрекламирана „шала“ групе људи из Северне Калифорније.

Наиме, преко њиховог сајта можете, за само 9,99 долара, послати поруку некоме, и то фломастером исписану на кромпиру. Ни сами идејни творци овог бизниса, када су почињали, нису могли ни претпоставити да ће своје производе слати широм свијета.

Кућни љубимац камен

Жељели бисте да имате кућног љубимца, али немате времена или вас мрзи да се бринете о њему? Човјек по имену Гери Дал је још седамдесетих година смислио генијално рјешење за вас – кућни љубимац камен. Да, камен! Овог љубимца не морате хранити, не морате га водити у шетњу, чистити за њим или водити код ветеринара.
Нећете вјеровати, али Гери је зарадио милионе продајући камење.

Покривач за главу

На први поглед обично платно са пробушеном рупом на средини, а уствари је ријеч о покривачу за главу. Производ намијењен особама које се током спавања покривају преко главе. Рупа на средини је уствари отвор за нос, и она вам омогућава да неометано дишете.
Ово је можда најчуднија од свих бизнис идеја, иако није ни приближно толико чудна колико сама реклама која је промовише.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана