Човjек поплавио због суплеманата на бази сребра, до краја живота га звали Велики Штрумпф VIDEO

Г.С.
Човjек поплавио због суплеманата на бази сребра, до краја живота га звали Велики Штрумпф VIDEO

Током једне деценије, Пол Карсон је на своју руку лијечио дерматитис конзумирајући мјешавину различитих једињења сребра, регуларно уносећи у себе сребрну воду, истовремено утрљавајући у своју кожу лица раствор колиодног сребра како би покушао да залијечи синуситис, дерматритис и рефлукс киселине.

Како је овај човјек из Вашингтона тврдио, његова киселина и артритис су у потпуности излечени уз помоћ ових препарата, док сребро доказано посједује антибактеријске каркатеристике које људи користе у борби против инфекција хиљадама година уназад.

Међутим, када је далеко ефективнији пеницилин развијен тридесетих година прошлог вијека, за оваквим суплементима на бази сребра више није било никакве потребе, пише Мушки Магазин.

Овај несрећни човјек је потпуно поплавио, а када је добио надимак који је носио до краја живота, Велики Штрумф и његова жена никако нису могли да се помире са њим:

– Ово је надимак који никада није могао да цијени, али и то је зависило од онога ко га изговара – рекла је његова жена.

– Када би дијете дотрчало до њега и рекло му Велики Штрумфе, то би му донијело осмијех на лице, али када би то нека одрасла особа изјавила, то би имало потпуно другачији ефекат. Људи би га гледали и питали шта је то ставио на лице.

– Људи су вјеровали да је он имао неку врсту камулфлажне шминке на лицу или нешто слично, а његова кожа је била веома свијетла, баш као и моја.

Нажалост, свега годину дана од његовог првог појављивања у једној емисији НБЦ мреже, Пол је открио да се његов приватни живот незаустављиво контрља низбрдо.

Неколико година касније, код Пола су се развили срчани проблеми и рак простате, који су након снажног можданог удара на крају доприњели његовој смрти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана