Бивши шеф израелског програма за свемирску безбједност: Америчка влада има договор са ванземаљцима

Срна
Foto: Илустрација

ТЕЛ АВИВ- Некадашњи шеф израелског програма за свемирску безбједност Хаим Есхед изазвао је велику пажњу у Израелу, али и у САД, јер је у интервјуу листу "Једиот ахронот" изјавио да "ванземљаци постоје и да имају договор са америчком Владом".

Есхед наводи да "ванземаљци спроводе истраживања и покушавају да схвате од чега је свемир настао и желе да им људи у томе помогну".

"Они су чекали да човјечанство еволуира и достигне ниво на којем ће генерално разумјети шта је свемир и шта су свемирски бродови", тврди Есхед.

Он наводи да сарадња са ванземаљцима подразумијева и истраживање Марса.

На Црвену планету људска нога још није крочила, али бивши израелски шеф за свемирску безбједност наводи за израелски лист да "постоји подземна база у дубинама Марса гдје се налазе њихови представници, те астронаути са Земље".

На питање зашто све те информације до сад нису објављене у јавности, Есхед каже да су власти одлучиле то не учине "јер човјечанство још није спремно".

Есхед је свјестан да његове тврдње "звуче невјероватно" и истиче да би "прије пет година био послат љекару да је овако нешто тада изнио у јавност".

"Данас сви већ другачије размишљају. Немам шта да изгубим. Примио сам све награде и поштован сам на страним универзитетима, гдје се тренд исто тако мијења", наводи Есхед.

Раније ове године америчко Министарство одбране саопштило је да је основало јединицу за истраживање неидентификованих ваздушних феномена.

Такође, 2019. године јавно су објављени снимци НЛО-а направљени изнад Тихог океана недалеко од обале Калифорније, а које је забиљежио амерички пилот Дејвид Фрејвор у авиону "Ф/А-18 супер хорнет" током вјежбе 2004, подсјећају агенције.

Фрејвор је дао велики интервју научнику Лексу Фридману, гдје је детаљно причао о тим снимцима и открио да је био кућни пријатељ са Бобом Лазаром, човјеком који је 1989. године у интервјуу са репортером Џорџом Кнапом открио постојање ванземаљске технологије која се већ тад проучавала и тестирала у тајној области "С4".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана