Бабуни гађали планинаре камењем: Тројици мушкараца поломљене ноге

ГС
Бабуни гађали планинаре камењем: Тројици мушкараца поломљене ноге

Три планинара задобила су преломе ногу када их је напала група бабуна на обронцима планине Банхоек у Јужној Африци, гађајући их огромним каменицама.

Мајмуни су се разбјеснили када су видјели да је седам мушкараца зашло на њихову територију, па су почели да их гађању камењем. Планинари су стигли до водопада, а двојица су почела да се спуштају даље низ подручје, међутим, петорица су се одједном нашла на удару камења.

Наводно, између њих је пала и каменчуга од 60 килограма. Пошто је пукла при удару о тло, веома оштри дјелићи стијене су полетјели попут шрапнела и поломили ноге тројици мушкараца. Они су се одмах срушили на земљу у агонији. Четврти планинар је повријеђен, а пети је замало пао са литице.

Ни ту није био крај њиховим невољама јер су их бабуни поново засули камењем. Један планинар је успио да позове помоћ и ускоро су три мушкарца, са најтежим повредама, хеликоптером пребачена на безбједно, а остатак групе се сам спустио низ литице.

- Похваљујемо неповријеђене планинаре који су остали мирни и помогли својим рањеним сапутницима којима желимо брз опоравак - навели су из спасилачке службе.

Како кажу стручњаци, бабуни моги бити веома раздражљиви уколико се суоче са стварима на које нису навикли. Да ли су намјерно бацали камење на људе или су случајно покренули већи одрон не може тачно да се утврди. Ипак, сматра се да толика количина камења није могла случајно да се покрене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана