Авиону "испао" кофер на кров куће, a у њему посебно изненађење

ГС
Авиону "испао" кофер на кров куће, a у њему посебно изненађење

Несвакидашња ситуација догодила се у Сардинији, када је мали авион испустио кофер који је потом пао на кров куће. У њему је било 8,5 чистог кокаина.

Запрепаштени власници куће чули су гласан ударац и одмах су позвали полицију која је на крову пронашла кофер са кокаином. Кокаин је заправо требало да падне на другом месту, односно на тло у Баратили Сан Пјетру, граду од око 1.200 становника на Сардинији, где је требало да га дочекају кријумчари дроге.

Инцидент који се догодио 28. марта је наравно завршио у свим италијанским новинама, а један од наслова гласио је "На Сардинији пада киша кокаина".

Одмах је покренута истрага, која је резултирала хапшењем тек у уторак, када је приведен пилот авиона. Такође истрага је утврдила да је авион полетео с малог аеродрома у Риму. Нестао је с радара неколико минута пре него што је кофер пао јер је летео на малој висини.

"Анализа ГПС-а смештеног у авиону потврдила је да је током тих 20 минута авион извео неколико кругова изнад места где је откривен кофер", рекла је полиција.

Уз помоћ изјава сведока особља аеродрома и евиденције о пуњењу горивом, полиција је успела да идентификује пилота као Франческа Риза (28) из Рима. Он је радио као пилот мађарске компаније и летео је за бројне богате људе кад је ухапшен на аердрому Каглари Елмас након што је слетео из Немачке.

Полиција још увек трага за људима који су требали ухватити пошиљку дроге, преноси bigportal.ba.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана