Американка у парку пронашла четверокаратни жути дијамант

ГС
Американка у парку пронашла четверокаратни жути дијамант

СПРИНГС - Норин Вредберг је у Аркансасу пронашла четверокаратни жути дијамант.

Вредберг, која је из Калифорније, била је са супругом Мајклом у посјети Националном парку Спрингс у Аркансасу. Том приликом одлучили су да посјете и парк дијаманата, који се налази у тој америчкој савезној држави.

"Први пут сам тај парк видјела прије неколико година на телевизији. Схватила сам да нисмо тако далеко и одлучили смо да га посјетимо", присјетила се Вредберг.

То је учинила са супругом 23. септембра - неколико дана након што је падала киша, а што је створило веома добре услове за потрагу за дијамантима.

"Земља се мало осушила, а већ је било сунчано када је госпођа Вредберг дошла. Задесила се на правом мјесту уочивши дијамантни сјај на јутарњој сунчевој свјетлости", рекао је Вејман Кокс, радник овог парка.

Била је у потрази за дијамантом само сат и након тога га је уочила. Према њеним ријечима, није одмах била сигурна да ли је то заиста дијамант.

Аркансас је једина америчка савезна држава у којој постоји јавни рудник дијаманата. Ако посјетилац пронађе нешто за шта мисли да је дијамант, онда се то и провјерава. На овој локацији је од 1906. пронађено 75.000 дијаманата, пише ЕнВиСи Њуз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана