Зашто бисте могле да будете срећније са нижим мушкарцем

ГС
Зашто бисте могле да будете срећније са нижим мушкарцем

Сајт "Bright Side" је мало истражио зашто бисте могли да будете срећније са нижим мушкарцем, а приказали су и неке интригантне разлоге засноване на налазима стручњака.

1. Мања вјероватноћа да ће се развести

Истраживања о висини су спроведена од 1986. до 2011. како би се открило да ли висина мушкарца утиче на његове односе. Према ријечима социолога са Универзитета у Њујорку, протеклих година су открили да се ниски мушкарци касније у животу вјенчавају у поређењу са мушкарцима просјечне висине и вишим мушкарцима. За ниже мушкарце је такође утврђено да постоји 32 одсто мања вјероватноћа да ће се развести.

2. Ниски мушкарци проводе више времена у обављању кућних послова

Истраживања показују да ниски мушкарци више чисте по кући у односу на високе мушкараце. Студија је показала да су нижи мушкарци обављали око 8 сати и 28 минута кућних послова сваке недеље, за разлику од високих мушкараца, који су радили око 7 сати и 30 минута недељно. Ово би могло бити од користи ако сте жена која врло озбиљно схвата чишћење куће и прање веша.

4. Они такође зарађују више

Према истој студији, 78 одсто ниских мушкараца зарађује више од њихових супружника/дјевојка. Мушкарци просјечне висине, с друге стране, зарађују око 69 одсто више, а високи мушкарци 71 одсто више у домаћинству. То значи да би ниски мушкарци могли у потпуности издржавају своје партнерке на најбољи могући начин, како када су у питању кућни послови, тако и када је у питању финансијска стабилност породице, преноси б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана