Ваша веза има веће шансе за успjех ако је мушкарац виши

Agencije
Ваша веза има веће шансе за успjех ако је мушкарац виши

Парови међу којима постоје овакве "разлике" имају далеко веће шансе да остваре дугу везу.

Постоји разлог због којег жене, кориснице сајтова за упознавање, прво што питају мушкарца који им се обрате јесте колико су високи.

На основу студије са Универзитета Конкук у Сеулу, Јужна Кореја, парови које чине ниске жене и изузетно високи мушкарци заправо имају највеће шансе за дугу везу. Како је студија открила, што је већа разлика у висини брачног пара (у корист мушкарца), то је супруга срећнија.

"Иако је познато да жене више воле високе мушкарце из еволуцијских разлога (због продужења врсте), ниједно истраживање није истраживало да ли виши мужеви чине своје жене срећнијим", пише у студији.

Након анализе свих добијених информација, испоставило се да је "већа разлика у висини парова позитивно утиче на срећу жене у браку или вези."

А зашто је то тако, постоји и објашњење. Поред очитих разлога естетске природе (висок мушкарац = снажан мушкарац), студија кажа да припадници јачег пола који се могу похвалити високим растом испољавају веће самопоуздање, што је женама привлачно. Чак и неки послодавци ове мушкарце сматрају поузданијим и вештијим, из чега произилази закључак да могу зарадити више новца. Све то утиче да њихове "љепше половине" буду задовољније и срећније у вези.

Ипак, студија јеоткрила и једну негативну страну, а то је да ова "срећа" и "привлачност" заснована не разлици у висини слаби током дужег заједничког живота. Како су истраживачи открили, рок трајања јој је 18 година.

"Супруге се навикну на мужевљеву висину, па самим тим слаби веза ове физичке карактеристике са доживљајем привлачности и снаге."

На основу свега овога, истраживачи ипак упозоравају да партнеров раст не би тебало да буде основни критеријум за одабир љубавника, као што није гарант за дуговјечну везу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана