Ово је тајна срећног и дуговjечног брака: Захваљујући њој остаћете дуже заједно

Агенције
Ово је тајна срећног и дуговjечног брака: Захваљујући њој остаћете дуже заједно

Док изговарају судбоносно “да”, сви младенци се надају дугом и срећном браку, али брачна срећа младих парова најчешће траје само пет година, тврде стручњаци.

Управо због тога вршено је истраживање које је показало да је тајна срећног брака у томе да парови мјесечно проведу пет дана и ноћи одвојени.

Стручњаци сматрају да постоји неколико једноставних корака који могу да осигурају опстанак и дуговјечност брачне заједнице, упркос свим препрекама које живот ставља пред вас.

Они испитаници који чешће морају да раде далеко од куће одговорили су да су срећнији у својим везама од оних који не морају често да путују. Одвојеност људима помаже да схвате колико воле своје партнере и колико им недостају кад нису заједно, показало је истраживање.

Међутим, пет дана је оптималан број дана за задовољство, ако раздвојеност траје дуже или краће од тога, задовољство опада, преноси klix.ba.

Анкету у којој је учествовало 2.000 људи спровео је “Travelodge” и показало се да је четворо од десет људи који редовно путују екстремно срећно у својим везама.

Исти осjећај среће у везама има само троје од десет испитаника који не путују редовно због посла или других околности.

“Брачна срећа је промијљива  категорија и значајно зависи од укупне животне и тренутне среће. Ипак, срећа мужа и укупна животна срећа већа је када његова супруга такође осјећа задовољство браком, односно мања је када жена није срећна”, закључили су стручњаци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана