Истрживање показало: Неред у кући квари везу

ГС
Foto: Илустрација

Када двоје људи живи заједно сасвим је нормално да повремено уђу у расправу због обавеза у кући, од тога чији је ред да избаци смеће до тога ко треба да укључи машину за веш.

Једно британско истраживање је показало да се један просјечан пар годишње посвађа 104 пута због нереда у дому, а некад су те препирке тако жустре да утичу на њихов сексуални живот, а могу довести и до прекида везе.

Истраживање је показало да је 67 посто жена одбило да ступи у сексуалне односе уколико је у соби неред. Жене мушкарцима замјерају што своју одјећу остављају гдје стигну, а чак 18 посто мушкараца сматра да је женина обавеза да је склони.

Оваква схватања доводе до неслагања у вези које резултује свађама. Ипак, има и оних који успију наговорити свог мушкарца да поспреми иза себе.

Десет посто жена је рекло да свог партнера подмите обећавши му секс, док је 30 посто мушкараца спремно помоћи у поспремању дома само како не би слушали зановијетање своје партнерке.

Но, препирке не изазива само мушка одјећа. Мушкарци се, такође, жале на количину козметике коју жена посједује, а сметају им и ципеле, преноси Аваз.

Тридесет посто испитаника је признало да не презају ни од бацања партнерових ствари како би ослободили простор за себе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана