Седам трикова против преједања из досаде

zadovoljna.hr
Седам трикова против преједања из досаде

Јесте ли се икада запитали колико бисте заправо јели да једете само када сте заиста гладни и да престанете да једете онда када сте сити? Искључивши дане када имате ПМС или сте под великим стресом, преједање би требало избјегавати у свакој прилици, а што је најзанимљивије не преједамо се зато што смо гладни већ најчешће – из чисте досаде.

Нема особе која барем некад не једе само како би прикрила непријатна осјећања, а посљедица тога често је грижа савијести и покоји килограм више. Ипак, и ту има помоћи. Откривамо седам начина како да станете на крај овој лошој навици.

Назовите пријатељицу

Умјесто да посегнете за храном, посегните за телефоном и назовите пријатељицу коју нисте чули неко вријеме. Занимљивости које ћете чути одвратиће вам мисли од чоколаде коју сте жељели да дограбите.

Лакирајте нокте

Одличан трик за држање прстића даље од кесице чипса. Док вам се лак суши на ноктима неће вам пасти на памет да једете како га не бисте уништили.

Поспремајте...

Ормар, новчаник, торбу, фиоке у кухињи – није важно шта поспремате или сређујете, главно је да су вам руке заузете. Умјесто да се гојите, будите продуктивни!

Прошетајте

Десетоминутна шетња по крају довољна је да вам одврати мисли од грицкања из досаде. Уз то, добра је за кондицију.

Попијте воде

Непосредно прије јела попијте неколико гутљаја воде, а исто урадите и током јела. Ако осјећате да бисте након ручка могли још нешто да грицнете, опет попијте воде и након неколико минута врло вјероватно нећете више бити гладни.

Ставите храну на тањир

Када вам дође да неконтролисано једете све што нађете у фрижидеру, поставите тањир с храном богатом здравим угљенохидратима, бјеланчевинама и масноћама. На тај начин имаћете увид у то колико сте појели.

Жваћите жваку

Жеља за грицкањем након издашног ручка сигурно нема везе с глађу, стога, како се не бисте прејели, жваћите жвакаћу гуму. Вашим устима треба нешто што ће им одвући пажњу од хране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана