Пробајте Мадонину дијету: недјељно килограм мање

Aгенције
Пробајте Мадонину дијету: недјељно килограм мање

Мадонина дијета је врло једноставна, здрава и доноси дуготрајан губитак килограма. Иако има 55 година популарна пјевачица има савршену линију. Прочитајте како она то постиже.

Овај режим исхране специјално за Мадону је направио Реј Кибартас, њен лични тренер и нутрициониста. Занимљиво је да су Мадонина највећа слабост слаткиши. Зато јој је дозвољено да, с времена на вријеме, превари дијету са мало посластица.

Ово дефинитивно није брза дијета, али је здрава и дуготрајна. Са њом за седам дана можете изгубити тек 1 килограм. Треба да имате на уму да је ово најпрепоручљивији начин мршављења, посебно уколико желите да задржите нову линију. Мадонина дијета има основно правило – масти, протеине и угљене хидрате задржите у односу 30:30:40.

Угљени хидрати морају бити сложени (поврће, воће, интегралне житарице), а не "брашнасти", лошији (бијели хљеб, бијели пиринач, пржени кромпирићи, шећер, тјестенина, колачи…).

Масти су обавезне, јер смањују осјећај глади, стимулишу рад мозга и дају вам осјећај задовољства.

На кофеин заборавите, а да би сте одржали здрав однос (масти, протеини, угљени хидрати), једите пуну шаку протеина, а угљених хидрата дупло више. Преливе за салате и уља користите умјерено.

Примјер менија

  • Доручак –тост са два бијеланцета и једним јајетом; јабука, наранџа или крушка
  • Ручак – пилећа или ћурећа прса у сендвичу са хљебом од интегралних житарица и мало мајонеза.
  • Вечера – једна порција протеина (риба, пилећа прса или крта јунетина), много поврћа, мала порција тјестенине од интегралних житарица и пола малог печеног кромпира.

Што се тиче вјежби, требаће вам их много – сат времена сваки дан. Најидеалније би било да 45 минута радите аеробне вјежбе, попут ходања, пливања или вожње бициклом и 15 минута анаеробних вјежби – тренинг са отпором, дизање тегова или веслање на машини.

Пилатес и јога такође чине чуда за ваше тијело и осјећај благостања.

Уколико не можете ићи у теретану или немате тегове, можете радити било које вјежбе, али цио један сат, сваки дан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана