Које су најпопуларније дијете?

Aгенције
Које су најпопуларније дијете?

Жене су одувијек биле на дијетама, а затим их и и кршиле. Лако је одлучити да треба да будете на дијети, али је тешко придржавати је се. Уколико сте заиста одлучни у намјери да будете фит, можете се придржавати било које од слиједећих дијета.

1. Аткинсонова

Вјероватно вам је познато име ове дијете чији је творац доктор Роберт Аткинс. Она је једна од најпопуларнијих и најпоузданијих дијета. Не само да помаже у брзом губљењу килограма него је и фитнес експерти препоручују за дијету са дугорочним циљевима. То је наизглед блага дијета гдје не постоје оштре рестрикције угљених хидрата. Једино шта треба да избјегавате су хлеб и слаткиши.

2. "South Beach"

Ова дијета има три фазе и као и већина дијета подразумева конзумирање рибе, јаја, немасног млијека, немасних протеина као што су пилетина и ћуретина, интегралних житарица и поврћа. Корисници су дужни да једу три оброка дневно, двије врсте грицкалица и десерт који је богат протеинима.

3. Дукан

Творац је француски доктор Пјер Дукан. Ова дијета има четири фазе. Овсене мекиње треба да се једу сваки дан и треба избјегавати масну храну.

4. Веган

Веганска исхрана се састоји од органског воћа, житарица и поврћа. Ова дијета је богата влакнима, али треба провјерити са љекаром да ли је се можете придржавати јер не дозвољава конзумирање меса и млијека.

5. Дијета сирове хране

Као што и име сугерише, дијета сировом храном подразумијева конзумирање намирница у природном стању. Салате и друго поврће се углавном једу са лаким преливима и зачинима. Воће и поврће се једе без сецкања, кувања и динстања.

6. Макробиотичка

Ове дијете се придржавају Мадона и Гвинет Палтроу. Дословно значи "дијета за дуг живот" и подразумијева конзумирање житарица. Било која врста прерађене хране је забрањена, а дозвољено је само воће, поврће и житарице. Ова дијета је наводно добра за дуг живот и губитак килограма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана