Годину дана јео рибу како би раскринкао омега 3 индустрију VIDEO

Срна
Годину дана јео рибу како би раскринкао омега 3 индустрију VIDEO

Одавно се вјерује да су омега 3 масне киселине прави еликсир здравља, а један човјек одлучио је да то и провјери.

Нутрициониста Пол Гринберг одлучио је да годину дана свакодневно једе рибу, а своје искуство документовао је у филму "The Fish on My Plate ".

Упркос томе што постоји врло мало доказа да омега 3 снижавају крвни притисак и спречавају шлог, многи људи узмају суплементе ових масних киселина, који нису ни најмање јефтини.

Како би провjерио да ли оне заиста имају магична својства, Гринберг је током једне године појео више од 700 оброка сачињених од морских плодова и рибе.

Прије него што је отпочео своју необичну дијету, посјетио је љекара и урадио све анализе, које су му биле потребне како би на крају свог експеримента утврдио да ли су омега 3 благотворно утицале на његово здравље.

"Имао сам благо повишен крвни притисак и проблем са холестеролом. Имам проблеме с депресијом и инсомниом и то ми се не свиђа", рекао је он.

"Зато сам пао на чари омега 3 индустрије: они продају оно што би требало да ријеши све моје проблеме".

Можда ће вас крај његовог путовања разочарати - послије годину дана, резултати прегледа код љекара су идентични. Штавише, крвни притисак му је благо порастао, што би можда могла бити посљедица појачаног уноса соли, а примјећен је и раст живе у његовом организму.

Иако је Гринберг тврдио да се осјећа и изгледа боље послије годину дана рибље исхране, његов документарац очигледно не иде у прилог омега 3 индустрији која само у САД вриједи импресивних 30 милијарди долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана