Годину дана је пила воду са лимуном и медом, ево шта јој се догодило

Агенције
Годину дана је пила воду са лимуном и медом, ево шта јој се догодило

Посљедњих година се толико с прича о конзумирању млаке воде са лимуном, због чега је једна жена рјешила да испита дјелотворност овог напитка. Ево шта је открила…

Американка Кристал Дејвис је одлучила да свако јутро на празан желудац попије чашу топле воде са лимуном и медом. Она је била истрајна у томе, а свој план је успјешно спроводила тачно годину дана, да би на крају била одушевљена позитивним резултатима.


"До прије неколико година напитке са лимуном и медом сам куповала у апотекама када сам имала грип. Наравно, није било пуно помоћи од њих па сам, признајем, била мало скептична када сам почињала са овим изазовом", започиње своју причу Кристал.

Она истиче да је напитак правила од органског меда и лимуна, а пила га је свако јутро прије доручка у периоду од 12 мјесеци.

"Користим пола свјежег лимуна и кашичицу органског меда у класичној шољици. Најприје прокувам воду па оставим да се мало охлади, толико да се мед отопи. Ставим и сок од лимуна па то попијем одмах након буђења. Међутим, понекад у лимуну има више сока или је киселији па ставим мрвицу више меда, треба мало експериментисати", открила је.

Након годину дана конзумурања, она је примјетила бројне користи. Њен живот је постао неупоредиво бољи, осјећала се јаче и здравије.

"Цијелу годину нисам била прехлађена, нисам имала грип ни желудачне болести, иако сам понекад осјећала као да ће ме нешто ухватити, али до тога није дошло. Такође, постала сам јутарњи тип и више немам потребу за кафом. Људи око мене кажу како сам сада ујутро пуно пријатније друштво", са поносом истиче Дејвисова.

На крају, и лекари су се сагласили са њеним закључком.

Наиме, вода са лимуном смањује киселост организма, а познато је да кисела околина одговара развоју бактерија и разних болести. Такође, овај напитак пружа обиље витамина и минерала, а може и бити подршка дијети, тако што ће подстаћи избацивање штетних материја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана